The way to my life - del 3

-Jag går och lägger mig, godnatt! Sa mamma.
-Godnatt, jag ska nog också de, somnade framför tven, haha! 
Jag reste mig och gick till badrummet för att borsta håret och ta av sminket, sedan kröp jag ner i min varma säng och somnade fort.
_________________________________________________________________________________________________
Jag vaknade nästa morgon utav den hemska väckarklockan som bara pep. Jag tog min kudde och slängde den över väckarklockan i hopp om att den skulle sluta pipa. Men nej, det gjorde den inte. Jag fick resa mig upp och gå med tunga steg för att stänga av väckarklockan. När jag hade gjort det klev jag ut genom min dörr och gick ut till köket där mamma satt med morgontidningen nästintill fastklistrad i hennes ansikte. Jag kan inte riktigt förstå hur det kan vara så intressant att läsa om massa tråkiga nyheter i en tidning varje morgon.
-Godmorgon mamma, sa jag och gick fram och kramade henne.
-God morgon gumman, har du sovit gott? Frågade mamma.
-Jadå, lika bra som prinsessan på ärten svarade jag lite ironiskt. Men mamma verkade inte riktig förstå vad jag menade. Istället gick jag till mitt rum för att byta om. Jag tog på mig mina vita shorts och ett ljusrosa, nästan hudfärgat linne. Efter det gick jag in i badrummet för att gå på toa, fixa håret som idag fick sitta i en hästsvans. Jag drog även några drag med mascaran på mina ögonfransar.
Sedan gick jag ut mot köket för att äta lite frukost. Det fick bli en enkel macka med skinka på. När mackan var uppäten gick jag mot toaletten igen för att borsta tänderna och efter det tog jag min svarta väska där jag hade mobil, pengar, nycklar och lite annat som kunde vara bra att ha. Jag tog på mig mina älskade converse.
Jag tog cykeln och cyklade dit vi skulle mötas hela klassen. När jag kom dit var alla helt uppspelta och pratade om vad de skulle åka för något. Själv hade jag bestämt mig för att utmana mig själv. Jag skulle åka alla läskiga karuseller, sådana jag egentligen inte vågar åka eftersom många i min klass tror att jag är jättefeg. Visst jag är ganska feg men jag har sagt till mig själv att om jag inte åker de läskiga karusellerna kommer jag att ångra det sen. Särskilt när det gäller fritt fall, jag är sjukt höjdrädd men jag ska åka det ändå.

-Sophie! Ska du bara åka barnkarusellerna idag eller? frågade Patrik, den störigaste killen i klassen som tror att han är bättre än alla andra.
-Nej absolut inte. Jag hade tänkt åka typ Fritt fall och Insane bland annat, svarade jag. Patrik stod där med öppen mun och försökte se chokad ut.
-Du får gärna åka med mig om du vill ifall du inte vågar åka själv, la jag till efter några sekunder. När jag sagt det vände han sig om eftersom han blev helt tyst och lite röd om kinderna. Han kanske inte vågade åka de karusellerna. Helt plötsligt kramade någon mig bakifrån. Jag blev jätterädd och vände mig om, då såg jag att det bara var Julia.
-Hej Julia, du skulle kommit innan, sa jag.
-Men varför skulle jag kommit innan? Vi skulle ju vara här nu, sa Julia och lät helt förvirrad.
-Man kan väl säga att jag gjorde så Patrik skämdes, svarade jag stolt.
-Haha där fick han, sa hon i ett lite annorlunda tonläge som gjorde att hennes röst blev lite obehaglig.

När vi kom fram till Gröna Lund sprang alla killar runt som små tre åringar, vår lärare sa till oss att stanna efter ingången, men såklart sprang alla iväg. Vår lärare blev genast på dåligt humör, men det blev bättre när hon åkt några karuseller.

Klockan 6 på kvällen skulle vi samlas för att äta på en restaurang där vi fick pizza. Jag och Julia satt vid ett långt bord för 6 personer. Patrik och hans tre kompisar Filip, Emil och Johan satte sig vid vårt bord.
-Vågade du åka Insane då? sa han och tog en stor tugga av sin pizza bit.
-Ja, vi har åkt den 2 gånger, och ska göra det igen, och du då? Sa jag stolt.
-Vilken ska vi åka sen? Frågade Patrik sina vänner.
-Patrik, försök inte komma undan, har du inte åkt den? Frågade jag förvånande.
-Nej, jag sparar de bästa till sist, sa han och tog ännu en tugga av pizzan.
-Haha, okej! Skrattade jag och drack lite av min fanta.

Efter att vi ätit gick vi runt en stund för att maten skulle smälta, sedan ställde vi oss i kön till Insane igen. Vi åkte även några andra karuseller innan det var dags att åka hem. 
När jag var hemma igen var klockan halv tolv på kvällen, jag borstade tänderna snabbt, tog av sminket och bytte om till min pyjamas, sedan somnade jag.

Klockan var 7 och jag var uppe, pigg som en tupp. Inte ens mamma hade behövt väcka mig. Jag åt frukost framför tven där de inte visades något bättre än nyhetsmorgon. Efter frukosten tog jag en lång dusch. 
Jag la på lite extra mascara och ögonskugga. Jag var inte den typen som använde så mycket smink, men något lite. Jag satte på mig min klänning jag köpt och sedan gick jag ut i hallen.
-Åh, vad fin du är gumman! sa mamma och kollade på mig från topp till tå.
-Tycker du? Men kan inte du skjutsa mig till skolan? Jag kan gå hem… sa jag och log smått.
-Jo, det kan jag.
Vi hoppade in i bilen och körde mot skolan. När vi kom fram stod alla ute på skolgården och väntade på att få komma in.
-Tack för skjutsen, sa jag och hoppade av bilen.
-Vi ses ikväll, sa mamma när jag stängde bildörren.

Jag gick med snabba steg mot de andra i klassen, jag gick fram till Julia och gav henne en kram.
______________________________________________________________________________________________
Del 3, vad tycker ni? Tycker ni vi ska fortsätta? Kommer ni läsa? Skriv en kommentar och berätta.
Och glöm inte att följa bloggen med bloglovin, då får ni reda på när vi uppdaterat!

/Angelica & Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback