A moment changed everything - Del 10Melissas perspektiv

-Vad är det? Varför stirrar alla ut mig och allt? Sa jag och hon gav mig en seriös blick.
-Ja, man kan ju undra. Varför kysste du Emil?
Hur viss... Sara. Jag suckade för mig själv och jag kände hur jag bara ville sjunka igenom golvet. Det var ju inte jag som kysst honom. Det var tvärt om. Men så långt tänkte ingen.


Jag gick längs den långa korridoren med böckerna i famnen och jag tittade ner i golvet för jag ville inte möta de andras blickar. Alla såg mig som att jag var den som hade gjort fel bara för att det gick runt ett rykte. Men jag visste ju inget, jag visste inte ens att han hade en flickvän och det var ju han som kysste mig, jag besvarade bara hans kyss. Det var liksom inte jag som påbörjade något. Genom den kyssen fick han mig tro att det kanske fanns något mellan oss, men jag hade tydligen helt fel. Han kanske bara gjorde det för att det skulle startas ett nytt ryckte på skolan, ett rykte om mig. 

Jag vaknade snabbt upp från mina tankar när jag plötsligt kände hur jag gick in i någon och mina böcker ramlade ner på golvet. Jag flyttade min blick upp och såg mig att Sara stod framför mig.
-Se dig för klantskalle, sa hon och började gå förbi mig. Men jag tog mod till mig och greppade tag hennes arm.
-Vad tänker du med egentligen? Hur kan du bara göra så som du gjorde? Sa jag irriterat. Jag var riktigt arg över att hon hade startat detta rykte om mig, för ingen på skolan trodde på mig. Alla trodde på Sara för hon var mer populär.
-Vadå? Vad har jag gjort? Sa hon och tittade sig omkring, som om hon spelade oskyldig.
-Det vet du mycket väl, sa jag snabbt och hon tittade sig osäkert omkring.
-Men jag har inte gjort något, men det går tydligen runt ett rykte om att en viss Melissa gillar att ta andras killar.
-Och det var DU som startade ryktet. Jag visste inte ens att Emil hade en tjej och det var han som började kyssa mig! Sa jag surt och släppte greppet om hennes handled. Hon gick där snabbt ifrån, men efter några meter stannade hon och vände sig om.
-Du kommer ändå aldrig bli lika bra som mig och dina drömmar kommer aldrig gå i uppfyllelse för du är värdelös, skrek hon, jag skakade bara på huvudet och flinade lite. Vad hade detta med saken att göra? Kunde hon inte komma med något bättre?

Jag satte mig ner på närmaste bänk och tog upp min skoldator, jag tittade mot klockan och såg att det var tio minuter kvar tills lektionen började. Såhär tidig brukade jag ju aldrig vara. Snabbt och smidigt loggade jag in på min blogg för jag kände att jag behövde skriva av mig lite. Men så fort jag skulle börja skriva kände jag hur någon stirrade på min skärm och jag stängde snabbt ner det. Jag hatade verkligen när folk stod och tittade på vad jag gjorde på datorn, det tyckte jag var riktigt hemskt.

Förmiddagens lektioner gick fort även om ingen pratade mig och alla gav mig onda blickar. Jag förstod ingenting, jag hade ju inte gjort någon något ont. Jag gick mot matsalen och kände att jag var tvungen att prata med Emil om vad som hade hänt. ”Hej, du... vi måste prata” skrev jag i ett nytt sms och klickade snabbt på skicka.
Jag drog tummarna över mobilen när jag satt i matsalen, helt ensam. Emil hade inte svarat än och jag hade knappt någon aptit till att äta. Det kändes som alla stirrade på mig för att de trodde att jag hade gjort något fel, på grund av ett dumt rykte. Jag hoppar plötsligt till av att någon petar på min axel och vänder mig snabbt om, där jag ser Emil och Sara.
-Vad ville du prata om? Frågade Emil snabbt och höll Saras hand.
-Om detta, om ryktet som inte är sant. Både du och jag, Emil, vet att det inte var jag som kysste dig, sa jag och Emil tittade mot Sara.
-Vad snackar du om? Du kysste mig fast jag kämpade emot och sa att jag hade en flickvän, sa han och tittade malligt mot mig.
-Är du helt dum i huvudet eller? Jag trodde fan bättre om dig, sa jag snabbt samtidigt som jag tog upp min mobil och bricka med mat och sprang ut från matsalen. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Att han ens gjorde såhär? Att han ens kunde.

När jag kom ut från matsalen sprang jag direkt in på toaletten och tog upp min dator, kanske inte så fräscht men jag var tvungen att skriva av mig nu. Jag klarade inte detta längre, jag trodde Emil var annorlunda men han var tydligen ett lika stort svin som alla andra killar på denna skola.

16 januari

Jag känner nu att detta börjar gå för långt. Ingen tror på mig här längre, varken på vad jag säger eller vad jag drömmer om. Men det värsta är nog att helt plötsligt har hela skolan vänt sig emot mig, på grund av en liten incident som har blivit en helt annan historia än vad det egentligen är. Allt jag vill är att dra ett sträck över detta och att allt ska vara som vanligt. Alla sviker mig bara för ett dumt litet rykte som inte ens är sant. Jag har inte gjort något fel, det var han men ingen verkar tro mig.
Detta tar hårt på mig, men jag kände att jag var tvungen att skriva av mig någonstans och jag bryr mig inte om vem som läser detta, för detta är mina tankar och mina känslor.
Jag vill bara att någon ska tro mig och att folk inte ska ljuga mig rakt upp i ansiktet, nej usch.
/Melissa

Jag tyckte på att publicera och låste upp dörren för att gå ut i korridoren och möta alla blickar. Men tydligen så sprider sig saker väldigt fort här, för nästan alla tittade ner i sina mobiler när de gick längs korridorerna. De sneglade på mig i mellan åt och jag kunde se ett hånleende på flera läppar. Jag insåg att de antagligen läste inlägget jag nyss gjorde på min blogg, men jag brydde mig inte för jag skrev ju bara vad jag tycker och tänker och det har jag full rätt till att göra.


Vi vet, vi vet att ni vill att One Direction ska komma in direkt, men vi vill inte att en tjej ska träffa en av killarna, kyssa dom direkt och sen woop så skaffar dom barn (typ så... förstå ironin, men ja). Vi har tänkt igenom allt och om i ger novellen tid så tror vi att ni kommer gilla det tillslut! 

 


Kommentarer
Postat av: Johanna

Jag älskar eran novell och jag tycker att det är bra att dom inte har kommit in i novellen än för det är så spännande att läsa ändå
Jag älskar hur ni skriver osv. Man vill bara ha mer :)

2012-06-26 @ 22:42:41
Postat av: Linnea

Super bra, Jag håller med om att storyn ska ta längre tid än att dem träffas kysser varandra och sen woop woop, barn slut. Jag längtar tills nästa del.

2012-06-26 @ 22:42:55
Postat av: ida

Älskar era noveller!!! Man blir typ beroende!
Mamma får samma svar varje gång hon vill att man ska komma!
- vänta ska bara kolla om de har skrivit en del på novellen än :P

Svar: Hahha, tack så mycket! :D
Johanna Malmgren

2012-06-26 @ 22:51:54
URL: http://hoppfreaksen.blogg.se
Postat av: G.P

Så bra hoppas attdu kan lägga ett kapitel imorgon ?;)

2012-06-26 @ 23:00:41
Postat av: Alva

Det blir jätte bra så oroa dig inte! :D

2012-06-26 @ 23:02:28
Postat av: cissi

MMEEEERRAAAAA!!<3

2012-06-26 @ 23:03:06
Postat av: manda

Förstår precis vad ni menar, de flesta ff jag har läst så har liksom någon från 1D fallit för huvudpersonen från första kapitlet, när de precis har träffas. Gillar verkligen att ni liksom drar ut på det, att man lär känna huvudpersonen..Att hon liksom hade ett liv innan hon träffade 1D..Om ni fattar vad jag menar..xD Men älskar verkligen detta kapitel, och kan knappt stå ut till nästa deeeel! :3 <3

Svar: Ja, och det är så vi också tycker. Annars blir det att man träffar killarna och sen woop så är man tsm och älskar varandra, men ingen vet hur själv huvudpersonen är osv... Roligt att du gillar det, kram! :D
Johanna Malmgren

2012-06-26 @ 23:03:42
Postat av: lollo

asså fett bra del längtar till den andra

2012-06-26 @ 23:24:08
Postat av: Lilith

Jätte bra! Älskar era noveller:) keep it up girls x

2012-06-26 @ 23:28:17
URL: http://kandisarinoveller.blogg.se
Postat av: amanda!

Den är skiiit bra utan 1D med! jag tycker att det skulle vara kul om hon Blir tillsammans med någon som inte är med i bandet och bara är vänner med dom. Men sen äre ju en 1D novell.. men älskar att det är utan dom, ta lång tid på er innan dom kommer in.

Älskar denna blogg och längtar till n'sta kapitel! :)

2012-06-26 @ 23:37:20
URL: http://kchampion.devote.se
Postat av: Ida Rubensson

Hellre att det tar tid än att huvududpersonen hipsvips ska berätta för killarna att man är gravid :)

Svar: haha, ja men typ ;)
Johanna Malmgren

2012-06-26 @ 23:39:54
URL: http://idarubensson.blogg.se/
Postat av: Märta

gillar den här novellen jättemycket tror den kommer bli ännu mer asbra än vad den e!<3

2012-06-26 @ 23:42:30
Postat av: sofia

ja tycker novellen e as bra! stör mig lite på sånna noveller där dom träffar killarna typ i andra kapitlet.. :)

2012-06-26 @ 23:46:26
Postat av: Anonym

Jättebra att ni går långsamt fram! :) Uppdatera oftare gärna! ;)

2012-06-27 @ 00:02:31
Postat av: Anonym

vad sökte du på för att hitta den där bilden med tjeje n som sitter vid några skåp?:)

2012-06-27 @ 00:52:59
Postat av: Emma

"gilla den tillslut" haha jag älskar den redan nu!

2012-06-27 @ 00:57:35
Postat av: Ida

Jag tycker att det blir mer spännande när ni drar ut på det! Då kommer man liksom in i novellen och kan inte sluta läsa!

2012-06-27 @ 01:19:57
Postat av: Olivia

Åhh, vad jag älskar denna novell. Den är så sjukt bra! Det är bara bra att dra ut på den, då blir det mer och mer spännande. Längtar tills nästa del :))))

2012-06-27 @ 01:38:16
URL: http://messiolivia.blogg.se
Postat av: Olivia <3

Fett bra!! Hur kan han ljuga sådär?? Man blir ju själv skit ledsen för hennes skull.. Älskar eran novell :D

2012-06-27 @ 02:55:51
URL: http://lovveonedirection.blogg.se
Postat av: Ellen

Jättebra!! Nu händet det ju så mycke att jag knappt har tänkt på att killarna inte är med!!!<3

2012-06-27 @ 08:30:20
Postat av: Stella

Jag gillar att ni 'drar ut på det'! :)

2012-06-27 @ 08:36:20
Postat av: Ellen

Den är grymt bra, tittar in här minst 5-10 ggr per dag:)
Håller med er att det gått kan ta ett tag innan killarna kommer in, novellen är bra ändå!

2012-06-27 @ 08:45:33
URL: http://www.systerns.blogspot.se
Postat av: Ellinor

Jättebra!

2012-06-27 @ 09:17:11
URL: http://onedshow.blogg.se
Postat av: Izabella

Tycker det är skitbra att de inte kommer in direkt, det är så tråkigt när det händer samma sak i varje novell. Tycker den är bra för den är annorlunda. :)

2012-06-27 @ 09:20:55
URL: http://diaryofbella.blogg.se
Postat av: Emma

Awesome, som vanligt!! Asså, det är helt grymt, jag ÄLSKAR att ni "bygger" upp novellen, det kommer bli så himmla BRA!! Keep going, girls!:D<33333

2012-06-27 @ 21:21:18
Postat av: jl

Jag tycker den är skit bra! Chilla ned killarna det blir bättre då :-D

2012-06-27 @ 21:37:52
URL: http://www.julia.lissel.devote.se
Postat av: amanda

Hej! Jag vill gärna läsa den novell men jag hittar inte del 1 nån stans!! Jag hittar bara del 1- den sista som ni har lagt ut

2012-07-14 @ 20:11:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback