2012-07-01 @ 18:42:51
Novell/ kategori: A moment changed everything

A moment changed everything - Del 5


Melissas perspektiv

Jag ville inte direkt uttrycka mig om just Emil. Jag visste ju inte exakt vem som läste min blogg, så det var bättre att bara skriva allmänt. Att jag tyckte han var snygg och sådär, det kunde stanna mellan mig och Kajsa.


13januari, Fredag.

Är såååååååå sjukt trött idag denna fredagsmorgonen men idag i skolan så ska jag göra klart det sista i studion och vi ska nog börja filma senare idag. Ska bli riktigt kul, jag hoppas videon kommer vara klar nästa vecka. :)
/Melissa.

-Melissa, skynda, bussen går snart, ropade Simon nere från hallen och jag smällde igen laptopen. Jag tog min Adidas väska och kollade snabbt så jag hade med mig alla mina grejer, vilket jag hade.
-Kommer, ropade jag till svar och sprang sedan ner för trapporna.

Vi kom precis i tid till busshållplatsen, men jag kunde inte se Vanessa. Jag gick på bussen och tog upp min mobil. Två nya meddelande. Ett från Vanessa och ett från... Emil. Jag blinkade en extra gång och log för mig själv. ”Hej, jag är sjuk idag, så du får inget resesällskap!” stod det i Vanessas sms. ”Åh, krya på dig!” svarade jag henne snabbt innan jag läste sms:et som Emil skickat. ”Hej, vad gör du i eftermiddag? Tänkte att vi kanske ska prata igenom hur vi ska filma eftersom vi ska börja med det på måndag?”. Jag log för mig själv. Jag hade lovat mamma att vara hemma i eftermiddag och fixa med maten tills hon kom hem, men om jag smsade henne och sa att detta var väldigt viktigt så kunde hon nog låta mig träffa Emil efter skolan. Jag skrev snabbt ett meddelande till henne, i hopp om att få ett ”Ja” som svar.

Några timmar senare, eller rättare sagt när skolan var slut, stod jag utanför skolgården för att möta upp Emil. Min mamma hade sagt ja och jag hade lovat att vara hemma vid sex tiden. Klockan var trots allt bara kvart över två.
-Hej Melissa, sa han röst jag kände igen och jag vände mig om och där stod Emil. Lika snygg som vanligt.
-Hej, sa jag glatt, och han log.
-Kan vi inte gå in mot stan och sätta oss på ett fik? Frågade jag och Emil nickade.
-Det låter bra! Ska vi gå eller ta bussen?
-Jag har inga pengar på mitt busskort...
-Men, jag betalar, det är trots allt kallt ute, sa han och jag log.
-Men, du behöver inte...
-Jo, jag betalar, sa han bestämt och jag nickade.
-Tack! Sa jag och han log ett gullig leende.

En halv timme senare satt vi inne på ett fik och drack varm choklad och bara snackade. Emil var absolut inte en sån kille som jag föreställt mig. Jag hade föreställt mig en kille som bara tänkte på att vara med de populära tjejerna, en som ville festa hela tiden och var en ganska stor player, men jag hade helt fel. Han var helt tvärtemot. Och de senaste dagarna hade vi snackat en hel del och han hade sagt saker till mig som var ganska ”privata”. Han hade berättat att hans mamma hade cancer, men att han inte hade berättat det för några andra i skolan. Han ville inte att folk skulle tycka synd om honom och han berättade att alltid verkade så självsäker och glad, men att bakom hans leende fanns alltid en otrygg och svag sida som han inte ville visa. Och att han berättat allt för mig kändes så himla... bra. På något sätt. Som om han litade på mig. Jag kollade på klockan. Fem i halv sex. Jag harklade mig.
-Jo, asså, jag lovade att vara hemma till sex. Men, det var verkligen kul att vi kunde träffas såhär utanför skolan och snacka.
-Ja, verkligen, sa han och reste på sig.
-Ska du också åka hem?
-Ja, jag betalar för dig igen, sa han och jag skrattade.
-Säker? Tack så mycket, jag betalar tillbaka på måndag, sa jag och han skakade på huvudet.
-Nej, gör inte det. Jag betalar det, okej?
-Som du vill, sa jag och han skrattade.

Bussen stannade där jag skulle av för att byta buss och åka mot Strömfors. Jag reste mig och upp och vände mig mot Emil.
-Hejdå, sa jag och han log. Han reste sig upp och gav mig en varm kram.
-Hejdå fina du, vi ses, viskade han i mitt öra och jag log mot honom. Han var så snäll. 


 


Kommentarer

Bloggens design är gjord av JojjoDesign.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0